Bulletproof Majones

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Forrige uke fikk jeg en bøtte med ferske reker. Det første jeg gjorde var å kaste majonesen.. Majones er en utrolig kulinarisk oppfinnelse med masse gode næringsstoffer fra olivenolje og eggeplommer, problemet er at nesten ingen lager den sånn lenger. Kommersiell majones består hovedsakelig av inflammatoriske industrielle planteoljer, med litt prosessert egg, atskillige smaksstoffer og konserveringsmidler. Igjen er vi tilbake til den gyldne regel:

Lag det selv!

Majones er en emulsjon av olivenolje og eggeplomme. Jeg tenkte dette var en gyllen anledning til å få inn enda fler eggeplommer i meg og mine venner, så jeg kjørte på med fem stk. Dårlig idé. Majonesen tyknet ikke som den skulle og selv om det ble både godt og næringsrikt, var det ikke majones.

I dag fikk jeg oppskrift på Bulletproof Mayonnaise i eposten fra sjefen selv. Dette er Dave’s oppskrift:

• 60ml Brain Octane eller XCT

• 180ml Olivenolje

• 1 Stort Økologisk og Frittgående Egg

• 2-3 tskj ferskpresset sitron eller limejuice

• En klype Havsalt eller Himalayasalt

• Smak til med friske urter

Kombiner alle ingrediensene i en bolle og blend med en stavmixer, gjerne med “mayonaisse-tillegget” hvis du har en Bamix eller lignende.

Kos deg!

Hilsen Lasse[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]