Oppgrader din datamaskin og smartphone for bedre søvn

Datamaskiner er mye enklere å oppgradere enn mennesker, men de fleste oppgraderingene handler om ytelse og funksjonalitet, ikke kompatibilitet med mennesket som bruker maskinen. Det finnes heldigvis noen ting du kan gjøre for å begrense negative effekter av teknologibruk. Jeg vi påstå at det viktigste grepet, som også gir deg mest fordeler for den bittelille innsatsen det tar, er å ta kontroll over fargetemperaturen.

Du kan lese om effekten av det lyset fra datamaskin og mobil på nattesøvnen her.

Siden du bruker en datamaskin eller en smartphone akkurat nå, er det mest fornuftige du kan gjøre de neste minuttene å oppgradere den til å være kompatibel med din egen biologi, under finner du verktøy for de fleste enheter.

Oppgrader din datamaskin og smartphone for bedre søvn 1

Først røyking, så sitting, nå smartphone i senga

Datamaskin – Mac/Windows/Linux

Nyeste MacOS har også fått Night Shift. Den funker helt greit, men jeg anbefaler f.lux eller Iris siden du kan gjøre skjermen enda rødere.

Iris

I fjor ble jeg gjort kjent med en ny løsning, Iris. I tillegg til å blålysfilter bruker Iris sin egen teknologi for å beskytte øynene dine mot den usynlige flimringen skjermen din lager. Iris er gratis, men har også en pro-utgave med mange innstillinger for dedikerte biohackers.Iris – Mac/Win/Linux – gratis (pro $10)

https://iristech.co (partnerlink)

f.lux

Jeg har brukt f.lux i åtte år, det er det første jeg installerer på en ny maskin, og er den mest elegante løsningen. Husk å stille fargetemperaturen lavest mulig på nattetid.f.lux – Mac/Win/Linux – gratis

https://justgetflux.com

IOS

I flere år måtte du jailbreake din iphone for  gjøre den mindre skadelig. i 2016 innrømmet Apple problemet og laget omsider sin egen innebygde funksjon, Night Shift.

Standardinnstillingene er litt vel konservative, og inneholder fortsatt en del blått lys, så gå inn i innstillingene og sett på den varmeste innstillingen.

Jeg anbefaler også at du bruker den mer avanserte metoden til høyre når du en sjelden gang virkelig trenger å bruke din iphone på kvelden.

Hvis du er litt mer dedikert finnes det faktisk en gjemt funksjon i IOS 10 og høyere som blokkerer ut mye mer blått lys, den må aktiveres og deaktiveres manuelt morgen og kveld, men det er definitivt verdt det.Innstillinger – Generelt – Tilgjengelighet – Skjermtilpassing – FargefiltreSlå på fargefiltre, velg Fargetone og skyv kontrollene for intensitet og nyanse helt til høyre. Du har nå en flott, ildrød skjerm.

Android

I nyeste Android Oreo er blåysfilter endelig inkludert i operativsystemet, jeg har ikke fått testet det ennå, Samsung har også lagt inn funksjonen i noen av sine telefoner.

På min telefon får jeg best resultater ved å aktivere både Samsungs blålysfunksjon og twilight, prøv deg frem!

Anbefalt: Twilight

Det finnes mange apps for skjermfilter til Android. Jeg er mest fornøyd med Twilight som jeg har brukt i flere år. Gratisversjonen gir deg alt du trenger.

Denne styrer også Hue lyspærene mine, så jeg ikke trenger å tenke på det.

Android – gratis – (pro versjon: kr 29,90)

Oppgrader din datamaskin og smartphone for bedre søvn 2

Last ned fra Google Play Store

Til slutt..

Som du forstår, vil ikke disse triksene påvirke alle de fæle led-pærene som pryder mesteparten av moderne teknologi. Ha det i tankene neste gang du kjøper nytt stereoanlegg, laptop eller mus. Jeg bruker svart elektrikertape for å bli kvitt lysshowet.

Som alltid, i lysmiljø du ikke selv fullstendig kontrollerer slår ingenting et par røde Carbonshades.