Å elske sin muse – historien om Nyta

Jeg startet Nyta 09.09.2009 for å lage og selge håndlaget rå sjokolade (les mer om hvorfor sjokoladen er rå og hvor rått det er) samt importere supermat og lignende råvarer som hadde bidratt i min utvikling fra utmattet og utenfor, til entusiastisk og energetisk.

Siden starten var all handel basert på møter med mennesker, og jeg fikk innblikk i andres prosesser og behov samtidig som jeg studerte og forsøkte å forstå strategier for å bolstre helse naturlig (finnes det noen annen måte – egentlig?)

Folk kom til meg for hjelp og råd, sikkert fordi jeg søkte å forstå og å finne løsninger istedenfor å gi et autorativt svar eller opplegg og når jeg omsider begynte å tilby coaching merket jeg at klientene mine raskt kunne navigere og finne løsninger selv. Og ikke minst, de gjorde fremgang langt forbi det de hadde håpet på.

Jeg ble inspirert av  de som kom til meg for inspirasjon.

Selv hadde jeg vridd min livslange sjokoladeavhengighet i en stadig mer velgjørende retning, og drakk nå mer sjokolade enn jeg spiste. Jeg hadde oppdaget at kakao som en ingrediens kan binde sammen mange ulike ingredienser til en velsmakende enhet, urter fra asia, sør-amerika og hagen sang nå samme sang. Alt dette foregikk i blenderen, som også er et verktøy for å kunne ekstrahere masse næring fra rå planter.

Jeg innså at rå sunn sjokolade, selv om det er en kraftfull ting og en fantastisk inngangsport, ikke alene kunne skape en oppadgående helsespiral. Jeg hadde begynt å eksperimentere med urteekstrakter og annen supermat i sjokoladen, men dette gjorde den også mindre tilgjengelig for melkesjokolademassene. Det var på tide å trå opp en ny sti.

Samtidig vokste min forståelse for råvarekvalitet, økologien som skaper næringsrike planter og hvordan forskjellige prosesseringsmetoder bevarer eller ødelegger denne næringen. Derfor byttet jeg ofte ut produkter og kunne etterhvert tilby varer med den potensen jeg visste var mulig å finne. Denne fleksibiliteten må jeg takke en liten men veldig lojal gjeng med kunder for.

Når en gruppe mennesker investerer ressursene sine i noe de ressonerer med og tror på, vil de forme verden rundt seg og gjøre de samme godene tilgjengelig for stadig flere.

Utvalget var nå utvidet fra grunnleggende supermat, til å inkludere adaptogene urter, sopper og andre substanser fra dypet av historiens hemmeligheter

Det lille kontoret i Markveien ble fort et stamsted for biohackere og naturalister som søkte mer kraft og balanse og begynte å utvikle en lidenskap for disse planteskattene på høyde med min egen. Nå om dagen vil jeg si at Nyta ikke er meg, men hele sirkelen rundt, derfor inviterer jeg dere til å ta aktiv del i utviklingen fremover.

 

Lasse Jellum

‘Alkymisten’

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *