Hva er Rå Kakao?

Rå Kakao er produkter av kakaobønnen, definisjonen på rå er at det aldri har vært varmet høyere en 42-46 grader celsius. Du har kanskje lest om hvor sunt mørk sjokolade er? Vel, dette er bare begynnelsen. En 70% mørk sjokolade er fortsatt 30% sukker, har du tenkt på det på den måten før? De resterende 70% er en blanding av kakaomasse, kakaosmør og kakaopulver, høyt raffinerte industriprodukter som er ristet og prosessert på svært høye temperaturer.

Kakaobønnen er slett ikke noe bønne, men frøet i frukten til Kakaotreet, som vokser i skyggen av andre jungeltrær og kan derfor ikke kultiveres uten sleipe taktikker for å lure treet (som sjokoladebransjen bruker i stor skala). Kakaobønnen er en utrolig kjemisk kompleks matvare, med over 1200 aktive stoffer involvert i den kjente å kjære kakaosmaken alene. Disse stoffene begynner å reagere med hverandre etterhvert som temperaturen økes, før de begynner å ødelegges eller omdannes til mindre gunstige stoffer. Det er ekstra kjekt for sjokolademafiaen at det er mye vanskeligere å merke dårlig kvalitet når bønnene er ristet til ugjenkjennelighet.

Så våre to utfordringer med sjokolade, innhold av sukker/melkepulver og ristede lavkvalitetsbønner kun er et symptom på industriproduksjon og har ingenting med naturlig kakao som matvare å gjøre!

Ved å bruke råvarer som rått kakaopulver og smør, sammen med et sunt søtningsmiddel som passer for deg kan du lage en herlig sjokoladeplate som gir deg et merkbart energiboost og tar humøret opp noen godhakk.

Kakao har flere triks enn sjokolade, lær og lage varm (men fortsatt rå) melkefri kakaodrikk.

Merk deg at de fleste kakaoproduktene som selges i Norge som Rå Kakao, desverre ikke er helt rå (les mer i denne artikkelen). Derfor hever Nyta standarden for deg som ønsker seg fullstendig råskap.

Du har nå funnet din kilde til kompromissløs rå vill og sunn kakao!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *