Bulletproof Kaffe i Oslo

Denne artikkelen ble først publisert 22. januar 2014 og er oppdatert 6. mars 2017

 

Oslofolk elsker kaffe, fra den første dedikerte kaffebaren på begynnelsen av nittitallet har industrien eksplodert og du finner (nesten) noe for enhver smak i hver eneste bydel. Kaffebønner er og blir en stor industri, så mesteparten av det “ekslusive” tilbudet er fortsatt billige ingredienser i fancy innpakning med høy margin. Urene bønner brygget på kommunalt vann med pasteurisert melk og sukkersiruper.

Samtidig er kaffe kultur: duften, stemningen, lyden av folk, stoler og det kollektivet løftet fra koffein og glukose er ganske flott å ta del av. En urban arena for det mellommenneskelige.

 

Men nå er målet og finne kaffe som gir fordeler uten bakdeler. Kriteriene som kan hjelpe deg å finne renere kaffe er:

  1. Bønnene er “vasket”, “washed”, eller “wet method processed” Hvis posen/baristaen ikke oppgir metoden, snu i døra.
  2. Bønnene er fra én gård, “Single Estate” og ikke en blend.
  3. Bønnene er dyrket i høyden i Mellom-Amerika.

Når alt kommer ned til det, må du kjenne selv på kroppen. Gjør en reset for å ha noe å sammenligne med:

Nå kan du prøve en annen kaffe og legge merke til forskjellen. Forhåpentligvis finner du en som du både liker og som fungerer bra for deg.

Bulletproof bønnene er testet for utallige giftstoffer som ikke er standard i bransjen, så for en hverdagskaffe finner du ingen bedre. De nye brenningsgradene er nydelige og senker behovet for variasjon som noen følte når det bare fantes en brenningsgrad.

To Steder i Oslo du kan finne høykvalitetskaffe

Jeg vil råde deg til å hoppe over kjedene og gå direkte til de som tar kaffe (kanskje altfor) alvorlig 🙂

Høvdingen: Tim Wendelboe

Tim tar kaffe på alvor fra et smak, opplevelse og fagperspektiv, hans bønner er single origin og som oftest vasket, all over top notch stuff.

For bulletproof performance foretrekker jeg Naciemento som er dyrket høyt opp i mellomamerika. Den har en elegant smak, om noe mindre rik enn de etiopiske bønnene de også tilbyr, men de gir et veldig rent og ufarget prestasjonsboost i min erfaring.

Klassikeren: Fuglen

Blant 60-talls designmøblere og hipstere burde du kunne finne god kaffe, og ja, de dedikerte baristaene på Fuglen fører både Tim Wendelboe, og Supreme Roastworks, som jeg har vært fornøyd med flere ganger.

Fuglen importerer også spesielle sjokolader, hvorav noen er tilstrekkelig mørke og veldig gode. Du kan også kjøpe en liten boks med spekekjøtt istedenfor den vanlige chilinøtt-cocktailen av gluten, vegetabilsk olje og soppgifter.

Obs! Siden du er blant baristaer og ikke biohackere, kan det hende at de ser rart på deg når du blander ting i kaffen.

Husk at Bulletproof kaffe er mer enn “Kaffe med Smør”. Du vil ha god, ren kaffe med godt, rent smør, ikke alle har fått med seg MCT-oljen, helst den mer konsentrerte Brain Octane, som gjør den store forskjellen i hvor effektivt kroppen, spesielt hjernen utnytter alt fettet som energikilde.

Når du skal velge kaffe, trenger du bare å huske tre faktorer for å finne de optimale bønnene. Lær hvordan du identifiserer mest mulig bulletproof kaffe i kaffebarene her.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *